στρατηγική

Κοινωνικής Ευθύνης Ποδοσφαίρου

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ είναι περισσότερο από μία ομάδα και η δράση του δε θα μπορούσε να περιορίζεται στις γραμμές ενός γηπέδου. Το πρόγραμμα Κοινωνική ς Ευθύνης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ έχει ως βασικό σκοπό να προσφέρει στην κοινωνία και να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο.
Ήταν είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Οι δράσεις του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης γίνονται συχνά σε συνεργασία με τους επίσημους χορηγούς μας .
Το ποδόσφαιρο για εμάς δεν είναι απλώς μία πηγή άσκησης ή ψυχαγωγίας, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.
Με οδηγό την ιστορία μας και την ευθύνη απέναντι στους φιλάθλους μας θα στηρίζουμε πάντα τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, προωθώντας έτσι το αθλητικό πνεύμα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Εστιάζουμε κυρίως στους τομείς της υγείας, της κοινωνίας, του αθλητισμού, της παιδείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Υποστηρίζουμε τον αθλητισμό σε Ευπαθείς Ομάδες.  Κατά τη διάρκεια των αγώνων μας  παρέχουμε δωρεάν είσοδο σε σχολεία και ιδρύματα και σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Από τα μεγάφωνα του γηπέδου πριν την έναρξη των παιγνιδιών μας ακούγονται μηνύματα υπέρ της κοινωνικής ένταξης καθώς και συνθήματα κατά του ρατσισμού.

Ετήσιες επισκέψεις από ποδοσφαιριστές και παράγοντες της Ομάδας μας στην παιδιατρική πτέρυγα του Μακαρίου Νοσοκομείου προσφέροντας έτσι λίγη χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται

Παροχή σχολικού εξοπλισμού στα παιδιά των σχολείων της ενορίας μας.

Παροχή αθλητικού εξοπλισμού στο Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων

Φιλοξενία στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών μας  ειδικών σχολείων, των οποίων τα παιδιά ενσωματώνονται στις προπονήσεις των υφιστάμενων ποδοσφαιριστών, κάτω από τις οδηγίες των προπονητών του Σωματείου.

Συμμετοχή σε συλλογή τροφίμων ή και ρουχισμού  που διανέμονται στη συνέχεια σε άπορες οικογένειες σε συνεργασία με τη φιλόπτωχο της ενορίας μας