Ο Κωστάκης Πιερίδης ήταν ένας σπουδαίος επιθετικός που έγραψε τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό τη δεκαετία ’60-’70. Μαζί με τον αδελφικό του φίλο Πανίκο Ευθυμιάδη αποτελούσαν ένα φοβερό επιθετικό δίδυμο και όπως έλεγαν οι φίλαθλοι, οι δύο παίκτες έπαιζαν με… κλειστά μάτια. Τόσο ήξερε ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Ο Κωστάκης-που ήταν γνωστός με το μικρό του όνομα όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές της εποχής-ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ομόνοια το 1956-57 και συνέχισε στον Ολυμπιακό, μέχρι το 1972. Μέλος της μεγάλης εκείνης ομάδας που πήρε τρία πρωταθλήματα (1967, 1969, 1971) παίζοντας ισάριθμες φορές στην Α’ Εθνική έχοντας συμπαίκτες πέραν του Π. Ευθυμιάδη και τους Φιλώτα, Αργυρού, Σαββάκη, Σωτηράκη, Μ. Μάρκου, Ξυπολητά, Λουμπουρή, Κεττένη, Λ. Αβρααμίδη κ.α.

Ο Κ. Πιερίδης είναι τρεις φορές διεθνής και σπουδαία στιγμή της καριέρας του πέραν από τους τίτλους, ήταν και ανάδειξη του ως πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα της περιόδου 1964-65 όπου σημείωσε 21 τέρματα. Κατά καιρούς διάφορε ομάδες τον είχαν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να αλλάξει ομάδα.

Από τα ξεχωριστά παιχνίδια του στην Α΄ Εθνική δεν θα ξεχάσει το πρώτο παιχνίδι το 1968 με το Αιγάλεω. Πέτυχε… δύο αυτογκόλ με τα οποία πήρε προβάδισμα το Αιγάλεω 2-0, όμως, ο ίδιος κατάφερε να ισοφαρίσει με δύο τέρματα 2-2 και τελικά ο Ολυμπιακός να κερδίσει 4-2.

Μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα ακολούθησε την προπονητική δουλεύοντας σε Ευαγόρα (αρχικά βοήθησε κι ως παίκτης) Κεραυνό, Ολυμπιακό, Δόξα, Διγενή και Ομόνοια Αρ.

Minimum 4 characters