7η Ιουνίου 1958, μια μέρα σταθμός για την ιστορία του Ολυμπιακού μας.

Μια ημέρα που δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε εμείς οι Ολυμπιακοί. Εκείνη την αποφράδα ημέρα λίγες ώρες μετά τον ισόπαλο αγώνα της ομάδας μας (3-3) εναντίον της Ανόρθωσις Αμμοχώστου, Τούρκοι σε συνεργασία με Άγγλους αποικιοκράτες πυρπολούν το σωματείο του ιστορικού Ολυμπιακού μας.

Ένα σωματείο που υπήρξε προπύργιο ξεσηκωμού και αγώνων την τότε εποχή για την πολυπόθητη ελευθερία και Ένωση με την μητέρα πατρίδα. Εμείς οι γνήσιοι Ολυμπιακοί έχουμε καθήκον και υποχρέωση να ακολουθούμε πιστά τα λόγια του τότε προέδρου του Σωματείου μας Δρ. Νίκου Θεμιστοκλέους ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

“Όπως δεν χάνεται ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ δεν θα χαθεί ούτε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας”.

Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση στο ότι είχε δίκιο. Διότι όλοι ξέρουμε τι έχει περάσει αυτό το Σωματείο αλλά είναι ακόμα ζωντανό. Και όλοι ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα ζει ανά τους αιώνας όποια δυσκολία και αν βρεθεί μπροστά του. Και αυτό διότι πάντα θα έχει εμάς δίπλα του, που έχουμε ως φωτεινό μας φάρο τον καμένο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Βίντεο αφιέρωμα: https://youtube.com/watch?v=nlNQkGQdx5E

Περισσότερα για την πυρπόληση του οικήματος του Σωματείου μας αλλά και γενικότερα για την ιστορία της ομάδας μας, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ