Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας παρότι αρχικά δεν ήθελε να δώσει έκταση σε όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, κατά την διάρκεια του εντός έδρας αγώνα κόντρα στην ΕΝΑΔ, νιώθει πλέον την ανάγκη να αποκαταστήσει την αλήθεια με τον πλέον επίσημο τρόπο!

Λίγη ώρα μετά το πέρας του παιχνιδιού άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αλλά και στα πλείστα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσής μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Γενικού Γραμματέα της ΕΝΑΔ κ. Γιώργου Θεοδοσίου. Η συγκεκριμένη ανάρτηση παρότι δεν είχε την μορφή επίσημης ανακοίνωσης αναπαράχθηκε από όλα τα μέσα και πάρα τη πληθώρα ανακριβειών , υιοθετήθηκε από ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης .

Για αυτό ακριβώς τον λόγο και μόνο, και επειδή δεν δεχόμαστε κανένας να διαστρεβλώνει την αλήθεια θα αναφέρουμε τα πράγματα όπως έγιναν προς απάντηση στον Κ. Θεοδοσίου.

Αγαπητέ κ. Θεοδοσίου κανένας << κάφος>> (όπως ο ίδιος χαρακτηρίσατε μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού) δεν επιτέθηκε σε γυναίκες και παιδιά επειδή έχασε από μια καλύτερη ομάδα όπως εσείς ο ίδιος αναφέρατε. Ούτε επειδή πανηγύρισαν πολιτισμένα την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Όλα ξεκίνησαν από την κυρία που καθόταν στα επίσημα και όπως έχετε γράψει στην τοποθέτηση σας είναι η σύντροφος του προπονητή σας. Η συγκεκριμένη κυρία προκάλεσε τους οπαδούς της ομάδας μας, χωρίς να σκεφτεί το τι μπορεί να ακολουθήσει και την αναστάτωση την οποία τελικά επέφερε. Η κυρία αυτή όχι μόνο πανηγύρισε έντονα και προκλητικά, άλλα έφτασε και στο σημείο να κάνει και άσεμνες χειρονομίες!!

Ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ καταδικάζουμε την οποιαδήποτε πράξη βίας, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να την νομιμοποιήσει. Ωστόσο η βία έχει πολλές εκφάνσεις και χρειάζεται η δέουσα σοβαρότητα και προσοχή από όλους μας για να εξαλειφθεί πλήρως από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Και σίγουρα η συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κάθε προσκεκλημένος ,παράγοντας η μη, όταν φιλοξενείται σε μια ξένη κερκίδα έχει την υποχρέωση να σέβεται τους οπαδούς της ομάδας που τον φιλοξενεί και σιγουρά να μην προκαλεί με τον οπουδήποτε τρόπο.

Για αυτό αγαπητέ κ. Θεοδοσίου αλλού οι ηθικολογίες και οι χαρακτηρισμοί μακριά από εμάς! Είμαστε σίγουροι ότι από παιδεία και πολιτισμό σφύζει και η εν λόγω Κυρία. Άλλωστε όπως μας απέδειξε και το Σάββατο το λεξιλόγιο της είναι ιδιαιτέρως πλούσιο και με άριστη γνώση της <<Γαλλικής>>.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε ένα από τα << ιερά τέρατα>> του Κυπριακού ποδοσφαίρου τον Κ. Σωτήρη Καϊάφα. Ο κ. Καϊάφας αποτέλεσε το εξιλαστήριο θύμα της ιστορίας, καθώς μπήκε στην μέση για να προστατέψει την Κυρία. Ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ τρέφει απεριόριστή εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή και Άνθρωπου Σωτήρη Καϊάφα και διαβεβαιώνουμε όλη την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει ούτε και ένας φίλαθλος στις τάξεις της ομάδας μας που δεν στεναχωρήθηκε με το συμβάν.

 

Τέλος, αγαπητέ Κ. Θεοδοσίου για να το εμπεδώσετε κιόλας , επαναλαμβάνουμε ότι καμμιά πράξη βίας δεν νομιμοποιείται από εμάς και ως ΔΣ την καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είμαστε όμως πεπεισμένοι πως τίποτα δεν θα είχε συμβεί στο μεταξύ μας παιχνίδι εάν όλοι είχαν επιδείξει την πρέπουσα συμπεριφορά!

Για αυτό ακριβώς τον λόγο έχουμε αποφασίσει ότι όσο θα βρίσκεται εν ενεργεία το παρών ΔΣ , η συγκεκριμένη Κυρία δεν θα φιλοξενηθεί ποτέ ξανά από την ομάδα μας και αποτελεί πλέον για εμάς persona non grata!!