Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ εύχεται στον απανταχού Ελληνισμό και ειδικότερα στο Περήφανο κόσμο του, Χρόνια Πολλά για τη μεγάλη εθνική και θρησκευτική εορτή του έθνους μας.

Μια μερα υπερηφάνειας, δόξας και ενότητας για αυτό το μεγάλο θρίαμβο την ημέρα της Ανεξαρτησίας. Όπου οι υπόδουλοι Έλληνες ξεσηκώθηκαν σε μια πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και πέτυχαν τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους σε μια μέρα διπλής σημασίας, διόλου τυχαίας μιας και ο σεβασμός προς το πρόσωπο της υπέρ Αγίας Θεοτόκου από τους αγωνιστές της επανάστασης ηταν μεγάλος. Εξού επίσης το σύνθημα της Επανάστασης ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ” και η έναρξη της από τον επίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό, ο οποίος σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης στη Μονή μέγιστης Λαύρας στα Καλάβρυτα.

Σήμερα ο καθένας μας έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση για τις ρίζες του, τρέφει μια απίστευτη αίσθηση της προσωπικής του συμμετοχής στο μεγάλο ιστορικό μονοπάτι της Λευτεριάς.

Αυτή την μέρα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας έχουμε όλοι το βαθύ αίσθημα της ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες μας, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για χάρη της Ελευθερίας και της ευημέριας του λαού και ειδικά στην έννοια Ελλάδα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε τους αγώνες των προγόνων μας, κρατώντας άσβεστη την μνήμη του κατορθώματος τους και από γενιά σε γενιά να μεταλαμπαδευουμε αυτές τις διαχρονικές αξίες που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής κουλτούρας. Του υγιές πατριωτισμού, του πνεύματος, της θρησκείας και της δικαιοσύνης.

Δεν μπορούμε να ξεχνούμε ότι δεν κερδίζει πάντα η λογική, ευχαριστώντας τους κατά κόσμον ” τρελλούς” που πίστεψαν στις δυνάμεις τους, έβαλαν την ” μαγιά” τους και άλλαξαν μια για πάντα την ιστορία αυτού του Έθνους.

“Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα..
Να ‘τανε το εικοσιένα να ‘ρθει μια βραδιά…”

ΖΉΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΊΟΥ, ΖΉΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ, ΖΉΤΩ ΤΟ 21’, ΖΉΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.